Wat als?

Ja maar, wat als…..

Regelmatig wordt dit gezegd. Door anderen, door de coachees en oh ja, ook ik heb dat gezegd. En nog trap ik er wel eens in.

Wat als

Wat kan jij aanvullen? Waar zeg jij vaak “Ja maar, wat als….” op?

Het is typisch voor de mens om vanuit negativiteit te denken. Om te denken dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet kunt, dat je er alles aan moet doen om ervoor te zorgen dat anderen jou leuk vinden en ga zo maar door. Hoe dat kan?

Omdat we vanuit het ego leven. Als je vanuit je ego leeft, leef je vanuit o.a. angst, schuldgevoelens, negativiteit, stress, controle, frustratie.

De ego wordt gevormd door onze opvoeding, door de maatschappij en door wat we meemaken. Door je ego leef je vanuit oude overtuigingen, aannames en oordelen over wat we geloven over onszelf. Het ego wil jou veilig houden en houdt niet van veranderingen. Alles dat je mee hebt gekregen voor het 7de levensjaar is het meest hardnekkige. Hierdoor blijf je dingen doen die eigenlijk niet (meer) goed zijn voor je. Je blijft twijfelen, je blijft jezelf de vraag stellen: “Ja maar, wat als…”.

Je kan op een andere manier gaan leven, vanuit positiviteit. Vanuit vertrouwen en loslaten! 

Wat als

Hoe zou het voor je zijn om negatieve vragen om te zetten in positieve? Om vanuit die positiviteit te gaan leven doordat je jouw ego durft los te laten. Doordat jezelf los gaat koppelen van die oude overtuigingen, aannames, patronen en je gaat kiezen voor vertrouwen en liefde voor jezelf.

Het lukt mij in meeste gevallen, maar natuurlijk val ook ik nog wel eens in mijn oude patroon. Maar het mooie is dat ik het nu herken en het vrijwel meteen kan omzetten naar het nieuwe. Hoe? Daar zijn verschillende manieren voor die allemaal te maken hebben met het veranderen van je mindset en het loslaten van beperkende gedachten. Daarbij kan je denken aan mediteren, affirmaties, dankbaarheden en zeker ook aan EFT (Emotionally Focused Therapy/Emotional Freedom Techniques).

Wil jij ook ook kunnen loslaten en vertrouwen? Waardoor je

Ik kan jou daarbij helpen! Samen kunnen wij jouw mindset veranderen en de negatieve emotionele ladingen bij herinneringen neutraliseren en omzetten naar positieve. Hierdoor kan ook jij jouw droombaan creëren en gelukkiger leven. Zeg “nee” tegen jouw ego en zet die eerste stap uit jouw comfortzone, ga ervoor!