Werken vanuit loslaten en vertrouwen (ook als ondernemer)

Dat kan echt! Niet alleen doe ik dit zelf al, maar we hebben het ook gezien bij de eigenaar van een restaurant.

Samen met mijn man heb ik genoten van een heerlijk weekend in Valkenburg, de plek om op een terras te gaan zitten. En gelukkig kan dat ook weer nu vele corona maatregelen vervallen zijn.

Alleen, wij hadden niet gereserveerd… Toen we zaterdagavond dan ook op zoek waren naar een tafeltje kregen we steeds te horen dat ze vol zaten. “Hmmmm, loslaten en vertrouwen, het komt goed”. Dat was wat we steeds herhaalden in onszelf. En er natuurlijk ook in geloven, zeer belangrijk!

Vrijdagochtend, tijdens een mindfulness sessie, heb ik mijn intenties opgeschreven voor het weekend en de komende weken. Die waren: nog meer loslaten, vertrouwen op het universum en positieve energie laten stromen.

En dat werkte! Toen we de kaart stonden te bekijken van een leuk restaurant kwam er net een tafeltje voor 2 vrij op het terras. Geluk of zelf gemanifesteerd?

Toen we daar even zaten begrepen we ook waarom we bij dat restaurant terecht waren gekomen. De eigenaar leeft vanuit de Wet van de Aantrekkingskracht. Bewust of onbewust, dat weet ik niet. Maar hij straalde alleen maar rust en vertrouwen uit en vanuit dat gevoel werkte hij ook.

Hij had alles in de gaten, zorgde ervoor dat iedereen tevreden was, stuurde het personeel op een rustige manier aan en had zelfs af en toe even tijd voor een gesprek met de klanten. Er was totaal geen stress. En dat terwijl het druk was en ze ook nog personeelstekort hadden. En de tafeltjes? Elke keer als er net eentje vrij kwam, kwamen er nieuwe klanten aan.

Ik heb nog nooit zo rustig bij een restaurant gezeten. Zijn relaxte houding stroomde over ons heen en zelfs bij ons binnen. En we hebben ook nog eens heerlijk gegeten!

De volgende dag zijn we teruggegaan voor de lunch. Wat bleek, ze hadden het zo druk gehad dat ze ’s ochtends nog op zoek naar een slager moesten om vlees bij te halen. Dat was nog een uitdaging, want in Limburg zijn eigenlijk alle slagers op zondag gesloten.

Natuurlijk is het hem wel gelukt om er eentje te vinden. Wat ik bijzonder vind is dat we niet doorgehad hebben dat het zo druk was. We hebben er best een tijd gezeten.

Ik kan nog met andere voorbeelden komen, want er gebeurde nog veel meer mooie dingen, maar dan zit je nog wel even te lezen. Weet je wat het is? Je moet het zelf uitproberen. Maar pas op, voordat je het weet wil je niet meer anders leven!

Het maakt dus niet uit of je werknemer of ondernemer bent. Als je vanuit de Wet van Aantrekkingskracht gaat werken komen de mooiste dingen op je pad. Door te starten met het creëren van je eigen droombaan of droombedrijf zet je al de eerst mooie stappen op weg naar het leven vanuit het loslaten en vertrouwen!